Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از المیادین، «گوستاوو پترو» نامزد ائتلاف «پیمان تاریخی»، بر اساس نتایج رسمی با کسب ۵۰.۴۷ درصد آراء در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، اولین رئیس جمهور چپ گرا در تاریخ کلمبیا شد.

گوستاوو پترو در ۱۹ آوریل ۱۹۶۰ در منطقه‌ای به نام مرداب طلا در بخش کوردوبا در شمال کلمبیا به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او یک سیاستمدار، اقتصاددان و مبارز معروفی است که از جوانی به «جنبش ۱۹ آوریل» پیوست. این جنبش یک جناح مبارز بود که در درگیری‌های مسلحانه داخلی در سال‌های ۱۹۷۴ تا ۱۹۹۰ شرکت کرد و پس از آن طی یک فرایند صلح، منحل شد.

پترو سپس به حزب اتحاد دموکراتیک که از «جنبش ۱۹ آوریل» نشأت گرفته بود، پیوست و در سال ۱۹۹۱ به دومین قدرت سیاسی مهم در مجلس مؤسسان تبدیل شد. وی همان سال در انتخابات مجلس نمایندگان به عنوان عضو مجلس انتخاب شد.

او از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ شهردار بوگوتا بود. پترو از دانشگاه کلمبیا اکسترنادو، در رشته مدیریت دولتی، محیط زیست و توسعه جمعیت فارغ التحصیل شد، وی دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد و دکترای روش‌های نوین در مدیریت بازرگانی است.

او جوایز متعددی را دریافت کرده است. از جمله می توان به مدال لوئیس کارلوس گالان که توسط کمیته‌های اخلاق کنگره برای مبارزه با فساد اعطا می‌شود و نیز جایزه Ombudsman برای فعالیت‌هایش در زمینه حفاظت از حقوق حیوانات اشاره کرد. او به دلیل حمایت از حقوق بشر و صلح جهانی، عنوان پروفسور افتخاری دانشگاه ملی «لانوس» را دریافت کرد و در سال ۲۰۱۴ به عنوان ششمین شهردار برتر جهان تجلیل شد.

او در سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به عنوان رایزن دیپلماتیک برای حقوق بشر در سفارت کلمبیا در بلژیک مشغول به کار شد.

در سال ۱۹۹۸ با حمایت جنبش «المسار البدیل» که با دیگر اعضای سابق حزب اتحاد دموکراتیک تأسیس کرده بود، به مجلس نمایندگان بازگشت و در این دوره از سوی همکارانش و از سوی مطبوعات ملی به دلیل مبارزه با فساد به عنوان بهترین نماینده کنگره انتخاب شد.

او از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ وارد مجلس سنا شد. این شخصیت کلمبیایی در سال ۲۰۱۰ به عنوان چهره سیاسی برتر انتخاب شد.

پترو در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۸ نامزد حزب «جنبش بزرگ - کلمبیای بشردوستانه» شد و بیش از ۸ میلیون رأی به دست آورد. وی با کسب رتبه دوم بیشترین آرا در انتخابات ریاست جمهوری، به مجلس سنا راه پیدا کرد.

در انتخابات پارلمانی که در ۱۳ مارس برگزار شد، پترو با نزدیک به ۵ میلیون رأی به عنوان نامزد ائتلاف «پیمان تاریخی» انتخاب شد و تاکید کرد که در صورت موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری، روابط دیپلماتیک قطع شده با ونزوئلا از سال ۲۰۱۹ را باز خواهد گرداند.

پترو همچنین قول داد که توافقنامه‌های صلح و امنیت منطقه‌ای را اجرا کند، جنگ را متوقف کند و برای پیشبرد گفتگو با گروه‌های مسلح مانند ارتش «آزادی بخش ملی»، در راستای پایان دادن به درگیری‌های داخلی در کشور تلاش کند.

وی پس از پیروزی در انتخابات در توئیتی نوشت: «امروز روز مردم است، بیایید اولین پیروزی مردمی را جشن بگیریم.» کارشناسان بر این باورند که پترو می‌تواند از تمایل شدید کلمبیایی‌ها به تغییر و تحول، بهره ببرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گوستاوو پترو کلمبیا انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۸۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)

ماشاالله قصاب از جمله نام‌هایی است که با ماجرای اشغال سفارت آمریکا گره خورده و پس از فعالیت‌های پر حرف و حدیثی در ابتدای انقلاب به یکباره کمرنگ و ناپدید شد. برخی خبرها حاکی از درگذشت او در دهه‌ی نود است.

مهدی یزدانی خرم، نویسنده، در صفحه‌ی اینستاگرام خود نوشت:

یک لُمپنِ مرموز گم شده… به ماشاالله قصاب مشهور بود. مردی که نه کسی از گذشته‌اش خبر داشت نه فهمید چه به سر او آمد. اما در خاطرات آدم‌های اول انقلاب ۵۷ بعید است نام‌اش نیامده باشد.

به گزارش انصاف نیوز، یکی از مرموزترین چهره‌هایی که کمتر از یک سال بر میل خود راند و بعد گم شد!. می‌گویند فریدون فروغی فقید آن ضدابتذالِ کبیر ترانه‌ی «حقه» یا همان «مشتی ماشالا» را درباره‌ی او خوانده که پر ‌ی‌راه هم به نظر نمی‌رسد. در غورم در تاریخ پی تمام گم‌شده‌ها می‌گردم. اما برخی از این گم‌شده‌ها چنان پررنگ بوده‌اند که شاید نباید گم می‌شده‌اند، نمونه‌اش همین جناب که عکس‌اش را کنار سالیوان آخرین سفیر آمریکا در ایران می‌بینید. ماشاالله کاشانی‌خواه.

در فضای وب چیز چندانی درباره‌اش وجود ندارد. همین‌که از ۲۵ بهمن تا اواخر تابستان سال ۵۸ مامور کمیته‌ی حفاظت از سفارت آمریکا می‌شود. در ماجرای دستگیری محمدرضا سعادتی که برای شوروی کار می‌کرد نقش ایفا می‌کند و بعد بیرون‌راندن‌اش از سفارت (با سالیوان خیلی دوست شده بوده)! به دستگاه خلخالی می‌رود در حوزه‌ی موادمخدر. اما ماشاالله خود اهل بخیه یا دقیق‌تر «بخیه‌ها» بوده. جوری که نوشته‌اند «خلخالی از دست او به تنگ آمده‌بود»!

او رقیب محمد گاوی‌نامی بوده که خود را به چریک‌های فدایی منتسب می‌کرده و می‌خواسته سفارت آمریکا را در ۲۵ بهمن ۵۷ فتح کند که یزدی دست‌به‌دامن قصاب می‌شود و خب قصاب گاو را زمین می‌زند و پیروز میدان می‌شود.

تاریخ پر است از آنان که از ناکجا آمدند اما حسابی اسب خود راندند. ماشاالله شد محبوب سفارت. پول می‌گرفت برای ویزاگرفتن. رشوه می‌گرفت برای ردکردن کسانی‌که می‌خواستند از ایران بروند. او کاسب ترس، اضطراب و بی‌نظمی‌ای بود که درش می‌تازاند. جالب این‌که او «نفوذ» داشت و حتا وقتی ثابت شد در چند ماه قدرت چه‌ها کرده و بحث محاکمه‌اش پیش آمد، گم شد.

مثل «زهرا خانم» آن زن انقلابی عاشق قطب‌زاده که ناگهان غیب شد. قصاب مرموز بود. چون از سویی صرفن عربده‌کش نبود و از سویی دیگر اهل آرمان و ایده‌ئولوژی. تشنه‌‌ی دیده‌شدن بود. چهل‌و‌سه سال از گم شدن یا دقیق‌تر ناپدیدشدن‌اش می‌گذرد. مُرده؟ در گوشه‌ای کهنسال مشغول طی روزگار است؟ کشته شده؟ معلوم نیست و احتمالن معلوم هم نخواهدشد.

اما این مردِ زورمند با دارودسته‌اش در میانه‌ی تاریخِ ما چه می‌کرد؟ چگونه رابطی شد بین آمریکایی‌ها و روس‌ها؟ چه‌گونه توانست مشتی ماشالای نوبری شود که گاو زمین بزند و بعدها از هر کس بپرسند بگوید «چیز چندانی از او نمی‌داند». قصاب‌ها تاریخ نمی‌سازند اما می‌توانند برده‌گانی شوند که تاریخ می‌خواهدشان…

محمد رحمانی، نویسنده در کامنتی برای این پست آقای یزدانی خرم نوشته است: مدتی در دهه‌ی شصت زندانی شده بود. هنگامی که در دهه‌ی نود به سراغش رفتم گفتند فوت شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دفاع رئیس جمهور کلمبیا از قطع روابط با رژیم صهیونیستی
  • انتقاد وزیر خارجه اسرائیل از رئیس‌جمهور کلمبیا
  • ویژگی مهم مرحله دوم انتخابات مجلس برای اولین بار در کشور
  • کلمبیا قطع کامل روابط با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: این اعتراضات دانشجویی نیست، تروریسم است
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • تقدیر حماس از تصمیم کلمبیا در قطع کامل روابط با رژیم صهیونیستی
  • رئیس‌جمهور کلمبیا: روابط خود با اسرائیل را قطع می‌کنیم
  • قطع روابط کلمبیا و رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه
  • رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم