Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زحمات و اقداماتی که دولت روحانی و تیم ظریف کشیدند و بحث مذاکره و تلاش‌هایی که منتج به برجام شد در تاریخ دیپلماسی نه تنها در ایران بلکه در جهان، بی‌نظیر است.

«محمد هاشمی رفسنجانی»، عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره تلاش اصولگرایان مجلس برای کنار زدن دولت روحانی از برجام به واسطه ارائه طرحی مبنی بر طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و اینکه آیا این اقدام مجلسی‌ها می‌تواند مذاکره چندین ساله دولت روحانی را بی‌ارزش کند یا خیر؟ به خبرنگار سیاسی برنا گفت: زحمات و اقداماتی که دولت روحانی و تیم ظریف کشیدند همچنین بحث مذاکره و تلاش‌هایی که منتج به برجام شد، در تاریخ دیپلماسی نه تنها در ایران بلکه در جهان بی‌نظیر است، به بیانی نظیری در تاریخ دیپلماسی ندارد مبنی بر اینکه یک کشور با پنج کشور مذاکره طولانی انجام دهد؛ مذاکراتی که مبتنی بر کارشناسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او افزود: در این مذاکرات، به عنوان مثال، ایران 5، 10 یا 15 کارشناس داشت در حالی که طرف‌های مقابل یعنی 1+5، هر کدام به صورت جداگانه، از حمایت چندین کارشناس که در مجموع بیش از 100 یا 200 نفر بودند، برخوردار بودند؛ کارشناسانی که مطالبی را به آنها ارائه می‌کردند اما تنها کشور یعنی ایران در این مذاکرات، پیروز شد و توانست خواسته و منافع خود را به دست آورد و در مقابل هم، 1+5 پذیرفتند و تسلیم شدند و برجام را امضاء کردند. 

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: در نتیجه همه آن شش قطعنامه که ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل تصویب شد که به نوعی اقدام نظامی و جنگ علیه ایران نیز در آن آمده بود، با این مذاکرات، همه را به یکباره لغو کردند. جریانی مثال زدنی است که در تاریخ دیپلماسی ایران و جهان بی‌نظیر است به بیانی نه تنها کم نظیر است، بلکه نظیری ندارد.

محمد هاشمی عنوان کرد: از این رو برجام در تاریخ جهان و روابط بین‌الملل ثبت شده است، حال با  صحبت یک نماینده در مجلس یا فرد موافق یا مخالف، خدمات ارزنده‌‌ تیم مذاکره کننده و شجاعت آنها، نه تنها زیر سوال نمی‌رود بلکه امید است، روز به روز در جهان درخشان‌تر شود و آثار مثبتش را برای ایران به دنبال داشته باشد.

او با اشاره به تخریب‌کنندگان تیم مذاکره کننده برجام از سوی اصولگرایان تصریح کرد: به هر حال در کشور از این نوع مسائل وجود دارد که برخی‌ها، منافع گروهی و جناحی‌شان بر منافع ملی ترجیح داده می‌شود. پرسش این است که آیا در سال پایانی دولت روحانی، کشور هر روز دچار تشنج و درگیری باشد؟! این اقدامات تخریبی به منزله سوهانی روی اعصاب مردم است در واقع مردم اینها را نمی‌پذیرند که به عنوان مثال فلان گروه اگر روی کار آمد، کشور به بهشت برین تبدیل می‌شود. مردم متوجه این گونه رفتارها در کشور هستند و در مراواده‌های خود از آن به عنوان جنگ قدرت و اختلاف، یاد می‌کنند و می‌گویند که جناح‌های سیاسی از این اختلافات دست بردارند و به آنها توجه کنند. 

هاشمی اضافه کرد: به هر حال باتوجه به وضعیتی که در حال حاضر در کشور حاکم است، ابتدا اینکه هیچ گاه زحمات تیم مذاکره کننده از بین نمی‌رود و همواره با ارزش است و بالاتر از همه اینها، در پیشگاه خداوند ثبت شده است. دوم اینکه با یک مصوبه و اقدام مجلس، خدمات تیم مذاکره کننده در نظام بین‌الملل و تاریخ از بین نمی‌رود.

این عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که تا چه حد رفتار اصولگرایان به ویژه نمایندگان مجلس را انتخاباتی و در راستای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، ارزیابی می‌کنید؟ عنوان کرد:  در مورد انتخابات 1400، هر گروه و جناحی حق دارد که خود را برای آن آماده و شرایطی را فراهم کند و یا کاندیدایی داشته باشد. آنچه که در کشور ما و در مکتب اسلام وجود دارد این است که از نظر اخلاقی نباید اقدام به تخریب فردی کنیم. گروه‌ها باید بدون تخریب دیگران، خود را برای انتخابات 1400 آماده و یا مطرح کنند. به بیانی دیگر این مسئله‌ای است که شامل اخلاق اسلامی هم می‌شود که متاسفانه ما در این زمینه، موفق نیستیم و همواره در انتخاباتی که برگزار شده، کاندیداها در مناظرات، یکدیگر را تخریب می‌کنند در واقع مردم نیز به این نوع مسائل عادت کردند. 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محمد هاشمی مذاکره برجام اصولگرایان مجلس یازدهم تاریخ دیپلماسی تیم مذاکره کننده دولت روحانی نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش خبرگزاری مهر، «محسن رضایی» در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

کد خبر 6096438 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • نگاه مجلس دوازدهم خارج از باندها و جناح‌های سیاسی است
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»