Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزان تأیید و رد صلاحیت داوطلبان تابعی از میزان ثبت نام آنان در انتخابات است. متأسفانه در نظام انتخاباتی ایران به دلیل ضعف و خلاء قوانین انتخاباتی، شاهد بی انضباطی در ثبت نام داوطلبان هستیم.

به گزارش مشرق، روزنامه اعتماد در شماره ۴۶۴۵ روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹‌ در گزارشی با عنوان " تخلف کنند، عزل می‌شوند" با درج عبارتی تکراری و ناقص، باعث قلب حقیقت شده است که روابط عمومی شورای نگهبان در راستای تنویر افکار عمومی توضیحاتی را تنظیم کرده که انتظار است وفق ماده ۲۳ قانون مطبوعات در همان صفحه و ستون چاپ شود:

رسالت یک رسانه آگاهی بخشی و سرمایه آن اعتماد عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرمایه تنها با اطلاع رسانی صحیح و بیان کامل همه حقایق رخ می‌دهد و پنهان کردن برخی واقعیات، جامعه را در درک درست و تحلیل صحیح رهنمون نمی‌سازد.

بیشتر بخوانید:  چرا در حکومت امام علی(ع) هم فساد رخ داد؟  علت برکناری وزیر صمت هرچه بود مشکلات مردم و گرانی خودرو نبود

آنچه در توصیف انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با عبارت «گسترده‌ترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی از سوی شورای نگهبان» توسط روزنامه اعتماد ذکر شده، به دور از یک نگاه همه جانبه و درک صحیح از موضوع انتخابات است.

میزان تأیید و رد صلاحیت داوطلبان تابعی از میزان ثبت نام آنان در انتخابات است. متأسفانه در نظام انتخاباتی ایران به دلیل ضعف و خلاء قوانین انتخاباتی، شاهد بی انضباطی در ثبت نام داوطلبان هستیم به نحوی که انبوهی از داوطلبان فاقد شرایط قانونی به شکل بی محابا و بعضاً تفننی ثبت نام کرده و بار احراز شرایط آنان بر دوش هیات های اجرایی و نظارت می افتد.

این آسیب و اشکال همواره مورد تأکید کارشناسان و مسئولان برگزاری و نظارت بر انتخابات بوده است و به درستی نیز در بند ۲-۱۰ سیاست‌های کلی انتخابات اشاره شده است: «{ارتقاء شایسته‌گزینی از طریق} شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت‌نام به شیوه‌های مناسب قانونی و متناسب با هر انتخابات.»

در انتخابات اخیر بیش از ۱۶ هزار نفر برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند که این رقم در تاریخ ادوار انتخابات مجلس شورای اسلامی بی سابقه بوده و این آمار نسبت به دور قبل – مجلس دهم – ۴ هزار نفر و نسبت به مجلس نهم بیش از ۱۰ هزار نفر افزایش داشته است. این امر در هیچ نظام انتخاباتی در دنیا سابقه ندارد و رقابت ۵۵ نفر - بطور میانگین - برای هر کرسی نمایندگی امری عجیب است.

رقابت میان داوطلبان در انتخابات مجلس یازدهم در حالی آغاز شد که پس از بررسی‌های هیات های اجرایی و نظارت نهایتاً بیش از ۷ هزار نفر واجد شرایط قانونی، حدود ۷ هزار نفر فاقد شرایط و تعدادی دیگری نیز انصراف دادند.

لذا از نظر آمار افراد تأیید شده، در طول ادوار انتخابات مجالس شورای اسلامی هرگز شاهد این حجم از داوطلب نبوده‌ایم و از منظر نسبت تأیید، رد و عدم احراز نیز در این دور از برخی انتخابات‌های گذشته شاهد درصد بالاتری از حضور داوطلبان در رقابت‌های انتخاباتی بوده‌ایم.

به همین دلیل عبارت «گسترده‌ترین ردصلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی از سوی شورای نگهبان» که در گزارش‌های قبلی روزنامه اعتماد نیز بکار برده شده، اشتباه و ناصحیح است که انتظار می‌رود مورد توجه و اصلاح خبرنگاران و اهالی محترم رسانه قرار گیرد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور اخبار بورس شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم جمهوری اسلامی روزنامه اعتماد مجلس دهم مجلس نهم ایران انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انتخابات شورای اسلامی هزار نفر ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد

جامعه اسلامی مهندسین(جام) در بیانیه‌ای از لیست انتخاباتی خود برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی با سرلیستی «احمد نادری» رونمایی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جامعه اسلامی مهندسین روز شنبه پس از بررسی نفرات راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، و به دنبال مباحث عمیق در شورای مرکزی و هیات اجرایی این تشکل، و ضمن احترام به همه کاندیداهای منتخب برای دور دوم، فهرست زیر را با سرلیستی احمد نادری به مردم حوزه انتخابیه تهران معرفی کرد.

اسامی به ترتیب بالاترین آراء ماخوذه در دور اول عبارتند از:

سرلیست: احمد نادری

سمیه رفیعی،

حسین نجابت،

عبدالحسین روح الامینی،

ابوالقاسم جراره،

زهره سادات لاجوردی،

علیرضا سلیمی،

صالح اسکندری،

محمدحسین حسین زاده بحرینی،

سمیه گلپور چمرکوهی،

علی اصغر پورمحمدی،

علی طهرانی مقدم،

سیدنظام الدین موسوی،

مجتبی رحماندوست،

مهدی شریفیان،

غلامحسین رضوانی.

به گزارش ایرنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات جمعه این هفته (۲۱ اردیبهشت) مشخص می‌شود.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

کد خبر 750537

دیگر خبرها

  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد
  • آمار داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • از «بیژن نوباوه وطن» چه می‌دانیم
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • پیش بینی ۲۸۷ شعبه برای دور دوم انتخابات
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • البرز آماده مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌شود
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در گنبدکاووس
  • آغاز تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس از بامداد امروز
  • اخبار انتخاباتی در هفته‌ای که گذشت چه بود؟